Румунський журналіст повідомив про засилля російської пропаганди в країні

Румунський журналіст повідомив про засилля російської пропаганди в країні

Фото
Укрінформ
Російська пропаганда дійсно є в Румунії, її стратегія - усе відкидати.

Про це воєнний кореспондент Ремус Черня, який працює на прифронтових територіях України для Newsweek (Румунія), повідомив на Другій Чорноморській безпековій конференції Міжнародної Кримської платформи, що проходить у столиці Болгарії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Російська пропаганда дійсно є в Румунії. Її стратегія - усе відкидати, зʼявляються мільйони тролів, які кажуть - ти насправді в кіностудії, в Бухаресті, а не в Україні. Вони генерують багато коментарів, але насправді це один чи кілька людей, які ведуть діалоги від десятків акаунтів. Ці коментарі - це частина великої інформаційної війни Росії”, - сказав він.

За словами журналіста, він має буквально доводити те, що бачив на фронті своїми очима.

“Недостатньо показати правду, треба ще й довести це …бо боти будуть шукати нестикування та відкидати інформацію, що ви подаєте. У Румунії все ще багато людей, які діють не прямо на користь Росії, але намагаються поставити у тінь Україну, намагаються заплутати людей. Нам треба це розуміти й чинити опір”, - заявив Черня.

Також румунський журналіст зазначив, що українським військовим адміністраціям слід ближче спілкуватися з пресою. “Важливо, аби іноземці мали можливість дивитися правду про Україну і знали багато про події на фронті, адже це впливає і на ситуацію із постачанням зброї. Правда і сила на боці України. І ми маємо прямо показувати, хто винний у цій війні, аби ні в кого не було сумнівів з цього приводу”, - підкреслив румунський журналіст.

Як повідомляв Укрінформ, Другу Чорноморську безпекову конференцію в Софії організували спільно Україна та Болгарія. Конференція є флагманським заходом Кримської платформи та головним майданчиком для обговорення та пошуку рішень проблем безпеки в Чорноморському регіоні. Партнерами конференції виступили Медіацентр Україна та Кримська правозахисна група.

Читайте також: Німеччина сподівається на якнайширшу участь країн у Саміті миру

У заході беруть участь міжнародні експерти, представники урядів країн-членів Міжнародної Кримської платформи та міжнародних інституцій. Учасники обговорили стратегії реагування на наявні загрози для регіональної безпеки, а також до яких дій варто вдатись Україні, щоб успішно реагувати на російську агресію в Чорноморському регіоні.

Фото: Кирило Євсеєв

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-