Відбулася презентація проєкту Стратегії відновлення держвлади та реінтеграції деокупованих територій

Відбулася презентація проєкту Стратегії відновлення держвлади та реінтеграції деокупованих територій

Укрінформ
На спеціальній нараді під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук презентували проєкт Стратегії відновлення державної влади та реінтеграції населення деокупованих територій на період до 2026 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у Фейсбуці

«За дорученням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля було розроблено проєкт Стратегії на період до 2026 року та операційний план заходів із її реалізації. Для їх напрацювання Мінреінтеграції за участю заінтересованих державних органів спільно з представниками громадського сектору створили робочу групу. До її складу увійшли, зокрема, представники Офісу Президента, Представництва Президента в Автономній Республіці Крим і Центру прав людини ZMINA», - йдеться в повідомленні.

Стратегія є комплексним документом, який окреслює ключові принципи та вектори державної політики щодо:

  • синхронізації дій органів державної влади, органів місцевого самоврядування та відновлення їхньої діяльності на деокупованих територіях (ДОТ);
  • створення умов для повноцінної реінтеграції території та населення ДОТ у правовий, адміністративний, соціальний, культурний, інформаційний, освітній тощо простори України;
  • відновлення прав і свобод людини та громадянина;
  • створення гарантій безпеки населення звільнених територій;
  • подолання наслідків тимчасової окупації територій України в усіх сферах суспільного життя.

У Мінреінтеграції підкреслили, що результатом реалізації Стратегії стане побудова цілісної державної політики щодо реінтеграції ДОТ з урахуванням умов, тривалості та наслідків тимчасової окупації для жителів цих територій.

Читайте також: Стратегія мовної реінтеграції деокупованих територій – серед головних пріоритетів

Наразі документ перебуває на етапі погодження із центральними органами виконавчої влади.

«Держава має вже зараз підготуватися до повноцінної реінтеграції деокупованих територій. Тому щиро дякую громадському сектору і всім заінтересованим органам, які долучаються до напрацювання цієї стратегії», – зазначила Верещук.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні цього року в Україні стартує пілотний проєкт з підготовки кадрів управлінської ланки для деокупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-