Роспропаганда досі намагається перекласти провину за теракт в Москві на Україну - Лещенко

Роспропаганда досі намагається перекласти провину за теракт в Москві на Україну - Лещенко

Відео
Укрінформ
Російська пропаганда досі намагається перекласти на Україну відповідальність за теракт в Москві, і таким чином виправдовує необхідність проведення мобілізації.

Про це на брифінгу заявив радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, передає Укрінформ.

"Вже три тижні проросійська пропаганда обслуговує одну тему: намагання перекласти на Україну відповідальність за теракт, який стався у Москві. На це кинуті всі сили російських пропагандистів, включаючи найвищих посадових осіб... Намагаються виправдати провал власних спецслужб, а також виправдати подальшу мобілізацію власного населення проти України здобути хоча б крихту симпатії з боку інших країн", - сказав Лещенко.

Відео: Офіс Президента

При цьому, як зауважив він, російська пропаганда не втрачає нагоди звинуватити у нібито пособництві теракту лідерів європейських країн. Зокрема, президента Франції Емманюеля Макрона.

"Зрозуміло, чому лунає така агресія на адресу Макрона - через його відверто проукраїнську позицію, а також готовність показати Путіну, що жодних червоних ліній з боку європейців не повинно бути по відношенню до держави-терористки", - сказав Лещенко.

Читайте також: Заяви Кремля про причетність інших країн до теракту в «Крокусі» є цинічною брехнею - Держдеп

Як повідомлялося, увечері 22 березня терористи влаштували стрілянину в концертному залі «Крокус Сіті Хол» у Підмосков'ї. Нападники розстрілювали людей з автоматів і підпалювали виходи. Відповідальність за напад узяла на себе терористична організація ІДІЛ.

Унаслідок теракту, за останніми даними, загинули 144 особи, зокрема троє дітей, понад 180 - потерпіли.

Чотирьох чоловіків таджицького походження затримали за підозрою у скоєнні теракту. Ще трьом уродженцям Таджикистану обрали запобіжний захід за підозрою у причетності до теракту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-