За ексрадника Офісу Президента Шила внесли ₴30 мільйонів застави

За ексрадника Офісу Президента Шила внесли ₴30 мільйонів застави

Укрінформ
За колишнього радника Офісу Президента Артема Шила, якого підозрюють у заволодінні 94,8 млн грн Укрзалізниці при закупівлі трансформаторів під час воєнного стану, 4 квітня внесли заставу у розмірі 30 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Суспільному повідомили джерела у Вищому антикорупційному суді.

Зазначається, що після внесення застави він має дотримуватися низки обов'язків, зокрема здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня правоохоронці викрили організовану групу на чолі з колишнім радником Офісу Президента, яка при закупівлі трансформаторів для Укрзалізниці заволоділа 94,8 млн грн.

Правоохоронці затримали лідера, співорганізатора та двох учасників організованої групи.

Попередня правова кваліфікація справи: ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Вкрадені 1,5 мільярда на закупівлі боєприпасів: суд узяв під варту ексчиновника Міноборони Лієва

За даними ЗМІ, йдеться про ексрадника керівника ОП Артема Шила, який у 2022 році став заступником Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

4 квітня ВАКС застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави до колишнього радника Офісу Президента – керівника організованої групи, причетної до заволодіння 94,8 млн грн коштів Укрзалізниці.

Фото: Центр протидії корупції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-