Прем'єр-міністр Нідерландів під час візиту в Китай говоритиме про війну в Україні

Прем'єр-міністр Нідерландів під час візиту в Китай говоритиме про війну в Україні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час візиту до Китаю обговорить із головою КНР Сі Цзіньпіном війну в Україні та відносини між ЄС і Китаєм.

Про це він написав у соцмережі Х, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні та завтра я та міністр торгівлі Нідерландів Джеффрі ван Левен відвідуємо Китай. Тут ми, зокрема, обговоримо з головою КНР Сі Цзіньпіном та прем’єр-міністром Лі Цянем торгівлю між нашими країнами, відносини між ЄС та Китаєм, а також війну в Україні», - зазначив Рютте.

За інформацією Reuters, цього року уряд Нідерландів почав відмовляти компанії ASML - найбільшому постачальнику обладнання для виробників комп'ютерних чипів - у ліцензіях на експорт багатьох продуктів до Китаю.

ASML домінує на світовому ринку літографічних систем, багатомільйонних інструментів, необхідних для створення мікросхем.

Читайте також: Рютте: Найближчим часом в Україну відправлять велику кількість боєприпасів

У 2023 році компанія продала китайським виробникам мікросхем на суму понад 6 мільярдів євро, що робить Китай другим за величиною ринком збуту ASML після Тайваню. Без запасних частин інструменти ASML стануть неможливими для експлуатації протягом кількох тижнів.

Як повідомляв Укрінформ, влада Китаю розглядає можливість участі в Глобальному саміту миру з припинення війни в Україні, який найближчими місяцями планує провести Швейцарія.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-