Україна в ОБСЄ закликала до повної ізоляції Кремля і надання систем ППО і далекобійних ракет

Україна в ОБСЄ закликала до повної ізоляції Кремля і надання систем ППО і далекобійних ракет

Укрінформ
Українська делегація на засіданні Постійної ради ОБСЄ поінформувала про наслідки сьогоднішнього масованого обстрілу Росією українських міст і об’єктів критичної інфраструктури і закликала до термінової передачі ЗСУ додаткових систем ППО і далекобійних ракет та запровадження нових санкцій проти РФ.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перебуваючи в ейфорії від фальсифікованих псевдовиборів, Володимир Путін віддав наказ про проведення цієї ночі одного з найбільш масових обстрілів ракетами та безпілотниками України. Другу ніч поспіль. Це була комбінована атака з великою кількістю балістичних ракет. Росіяни готувалися до цього протягом тривалого часу, щоб подолати протиповітряну оборону України. По Україні було випущено майже 90 ракет та 63 іранські "шахеди". 37 ракет та 55 "шахедів" було збито", - заявила тимчасова повірена Вікторія Кувшинникова.

Вона поінформувала про наслідки атаки, у т.ч пошкодження однієї з ліній живлення Запорізької АЕС та влучання у Дніпровську ГЕС. "Після знищення Каховської ГЕС минулого року російські терористи хочуть влаштувати ще один екоцид. І навіть неможливо уявити, до яких наслідків призвела б ця атака, якби росіянам вдалося її здійснити цього разу", - заявила дипломат.

Вона закликала до негайних дій, спрямованих на підтримку України та недопущення руйнування Росією української критичної інфраструктури.

"Ці кроки мають включати надання Україні додаткових систем протиповітряної оборони та боєприпасів; надання бойових безпілотників усіх типів; надання далекобійних ракет радіусу дії від 300 км; схвалення використання заморожених російських активів для надання допомоги Україні; додаткову технічну та фінансову підтримку для термінової відбудови критично важливої інфраструктури; нові жорсткіші санкції, які зменшать фінансування російської воєнної машини; повну економічну, політичну та міжнародну ізоляцію кремлівського режиму; ізоляцію російських дипломатів у відповідних столицях та міжнародних організаціях", - наголосила Кувшинникова.

Читайте також: США хочуть залучити структури ОБСЄ до повернення українських дітей з Росії

З питання "Посилення ракетних атак проти цивільної критичної інфраструктури України на тлі триваючої російської агресії" виступили також місії Сполучених Штатів, Європейського Союзу, Великої Британії, Канади, Норвегії та Ліхтенштейну.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня російські загарбники атакували Україну понад 60 дронами типу Shahed і майже 90 ракетами різних типів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-