Єрмак: В української та американської сторони план один – перемогти у війні

Єрмак: В української та американської сторони план один – перемогти у війні

Укрінформ
Станом на сьогодні в української та американської сторони план один – перемогти у війні, і зробити все, що для цього необхідно.

На цьому наголосив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Важлива зустріч з радником президента США з питань нацбезпеки, другом України Джейком Салліваном у Києві», - зазначив він.

Єрмак повідомив, що співрозмовники обговорювали події на фронті.

Водночас керівник ОП зауважив, що під час брифінгу від журналістів було чимало запитань про їх спільний з Салліваном канал комунікації, його ефективність з початку широкомасштабного вторгнення, зокрема у розв'язанні задач щодо необхідних озброєнь для української армії, про що в підсумку домовлялися Президенти держав.

«Ми завжди говоримо абсолютно конкретні речі, за дорученням наших Президентів. І дуже багато речей саме в наших розмовах, в наших консультаціях допомагають потім ухвалювати відповідні рішення. Будемо робити це і надалі, і сьогодні дуже важливо було зробити таку звірку годинників», - акцентував посадовець.

Окрім того, він висловив вдячність США за наданий новий пакет оборонної допомоги на $300 мільйонів, «навіть в ситуації з затримкою ухвалення в Конгресі пакета військової допомоги Україні».

Також під час зустрічі було обговорено питання підготовки до Вашингтонського саміту НАТО та першого інавгураційного Глобального саміту миру.

Читайте також: Єрмак сподівається на підписання безпекової угоди зі США найближчим часом

«Необхідно продовжувати активно наближати проведення Глобального саміту миру, оскільки кількість країн, що його підтримують, зростає. Це означає, що сьогодні Україна об’єднує світ, і не можна дати РФ його роз’єднати», - підкреслив він.

За його словами, сьогодні в української та американської сторони план один – перемогти у війні, і зробити все, що для цього необхідно.

Керівник ОП зазначив, що під час зустрічі Салліван наголосив, що через два роки після початку нападу агресора Україна продовжує стояти, насамперед завдяки хоробрості, справжності та відданості українського народу, «на його переконання, Україна має вийти з цієї війни суверенною, цілісною, і такою, що зможе вистояти проти подальшої агресії, з сильними демократичними інституціями, з економікою, яка зростає».

«Україна має перемогти. Це - головне. Вдячний Джейку Саллівану за предметну розмову», - резюмував Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак сподівається, що незабаром Україна підпише безпекову угоду зі Сполученими Штатами Америки, яка стане історичною.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-