США вірять у перемогу України і продовжать надавати підтримку - Салліван

США вірять у перемогу України і продовжать надавати підтримку - Салліван

Укрінформ
Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван впевнений, що законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, вдасться ухвалити в Палаті представників.

Про це він сказав на спільному із керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна все ще стоїть, і стоїть вона завдяки хоробрості та відвазі, винахідливості та стійкості українського народу. Ми у Сполучених Штатах у захваті. Я сьогодні тут, щоб сказати, що ми віримо у вас. Ми віримо, що ви переможете. Ми віримо, що ви побудуєте світле майбутнє для українського народу. Сильніша демократія, стійка, безпечна країна, яка зможе відбити агресію. Ми будемо вашим партнером у цьому на кожному кроці», – сказав Салліван.

Він закликав вірити у США і запевнив, що Америка продовжить надавати величезну підтримку будь-яким відомим способом.

«Я знаю, що тут є запитання через затримку в нашому Конгресі та через місяці без додаткового законопроєкту, що містить пакет допомоги, на яку ви по праву заслуговуєте і за яку президент Байден щодня бореться. 60 мільйонів доларів Сенат ухвалив на двопартійній основі. Тепер ми працюємо з Палатою представників, щоб ухвалити пакет допомоги. Ми впевнені, що нам вдасться це зробити», – наголосив радник Президента США.

Читайте також: Єрмак та Салліван обговорили підтримку України Сполученими Штатами

Салліван додав, що Білий дім не просто чекає на ухвалення допомоги, а й оголосив про пакет допомоги на 300 млн доларів, до якого увійшли боєприпаси для ППО і критично важливі для передової поставки.

Він також зауважив, що адміністрація Байдена працюватиме з коаліцією понад 50 країн, поки Україна не переможе.

Як повідомлялося, у жовтні Джо Байден вніс до Конгресу запит щодо підтримки України, Ізраїлю, Тайваню, а також посилення кордону США. Після кількох місяців переговорів та пошуку компромісів Сенат ухвалив законопроєкт, який передбачає зовнішню підтримку, але без прикордонного питання.

Документ був переданий до Палати представників, де наразі його блокують конгресмени, тісно пов’язані з Дональдом Трампом, який є провідним кандидатом від республіканців для участі у президентських виборах.

Республіканці в Конгресі також серйозно розглядають потенційне рішення надати принаймні частину з пакета допомоги Україні у вигляді позики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-