Воллес не виключає відправку британських військ в Україну

Воллес не виключає відправку британських військ в Україну

Укрінформ
Колишній міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що відправку британських військ в Україну "не можна виключати".

Про це повідомляє Daily Mail, передає Укрінформ.

На переконання Воллеса, "не можна виключати", що британські війська доведеться відправити в Україну, щоб протистояти армії Путіна.

“Ми маємо використовувати фразу "ми не можемо цього виключати". Зрештою, частина стримування - неоднозначність... змусити противника здогадуватися, як далеко ми зайдемо і що будемо робити”, - сказав ексміністр.

За його словами, Путін майстерно використовує цю стратегію, коли “змушує усіх здогадуватися”.

“І я думаю, що найкраще — пересвідчитися, що він усвідомлює, що ми вважаємо дуже серйозними його дії в Україні. Я думаю, що президент Путін – і ми щойно побачили це під час фіктивних виборів – найближче до Адольфа Гітлера в цьому поколінні”, - сказав Воллес.

Читайте також: Глава МЗС Фінляндії: Країнам Заходу не слід виключати можливість введення військ в Україну

Він також закликав збільшити мінімальний рівень видатків на оборону до 3%. За його словами, рівень видатків має визначатись не тоді, коли дозволяють економічні умови, що є політикою прем’єр-міністра та уряду, а коли є загроза. “Це те, що визначає, скільки ми витрачаємо, а не економічні умови. Ось у чому полягає загроза і що нам потрібно зробити, щоб захистити себе”, - наголосив колишній міністр.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон виступив проти відправлення західних військових в Україну навіть для здійснення ними тренувальних місій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-