На засідання Постради ОБСЄ поіменно назвали загиблих в Одесі дітей

На засідання Постради ОБСЄ поіменно назвали загиблих в Одесі дітей

Укрінформ
Заступниця очільника української місії при ОБСЄ Вікторія Кувшинникова привернула увагу послів країн-учасниць ОБСЄ до російської дронової атаки на Одесу, у результаті яких загинули п’ятеро дітей та семеро їхніх рідних.

Як передає кореспондент Укрінформу, це відбулося під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Лише минулого тижня російські терористи застосували майже 400 керованих авіабомб, понад 50 безпілотників "Шахед" та понад 40 ракет. Знову постраждали житлові квартали Харкова, Одеси, Сумської та Донецької областей. Атака на Одесу стала найбільш смертоносною. 2 березня вона забрала життя 12 людей, у тому числі п'ятьох дітей. Я б хотіла назвати імена цих дітей у Раді: це - Тимофій, 4 місяці; Ліза, 7-місяців; Марк, 3 роки; Злата, 8 років; Сергій, 9 років ", - сказала Кувшинникова.

Читайте також: В Одесі попрощалися з 4-місячним Тимофієм та його мамою, які загинули 2 березня

Вона додала, що вчора дітей було поховано в Одесі – "їхні мрії та плани на це життя обірвав іранський безпілотник, запущений росіянами".

Крім того, у своєму виступі український дипломат вказала на те, що вчора Одеса знову зазнала нападу, коли місто відвідувала міжнародна делегація на найвищому рівні. У результаті загинуло п'ятеро мирних жителів.

Як повідомляв Укрінформ, речник Державного департаменту США Метью Міллер, коментуючи обстріл Одеси 6 березня, заявив, що Україна потребує більше ракет-перехоплювачів протиповітряної оборони.

Фото: crisisgroup.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-