Рада міністрів ЄС із внутрішніх справ обговорить ситуацію в Україні - єврокомісар

Рада міністрів ЄС із внутрішніх справ обговорить ситуацію в Україні - єврокомісар

Укрінформ
Рада міністрів ЄС з юстиції та внутрішніх справ, серед інших питань порядку денного, обговорить у понеділок розвиток ситуації в Україні за онлайн участі керівника МВС Ігоря Клименка.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком зустрічі європейських міністрів заявила єврокомісар із внутрішніх справ Ілва Йоганссон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми також говоритимемо про Україну. Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко буде присутнім (на зустрічі) онлайн. Це надасть іще одну можливість продемонструвати, наскільки ми є рішучими у підтримці українців і України. Тому що ситуація є важливою просто зараз. Дуже важливо з тими коштами, що ми вирішили витратити, підтримати Україну на її шляху до членства в ЄС», - сказала представниця Єврокомісії.

Вона зауважила, що ще двома важливими темами порядку денного засідання Ради міністрів ЄС будуть координація дій на загальноєвропейському рівні з боротьби із організованою злочинністю та контрабандою наркотиків. За її словами, особливу тривогу викликає те, що організовані злочинні угруповання у цій сфері дедалі ширше рекрутують дітей.

Читайте також: Лідери країн Південно-Східної Європи підписали декларацію на підтримку України

Міністри внутрішніх справ ЄС продовжать також обговорювати питання міграції та систему нелегальних мігрантів. Торік дані про таке повернення стали частиною загальноєвропейської Шенгенської інформаційної системи. Спільними зусиллями минулого року країни ЄС змогли забезпечити зростання показників повернення незаконних мігрантів на 15 відсотків. ЄС продовжить розвиток партнерства з країнами походження нелегальної міграції для упередження цього явища.

Читайте також: Литва додатково виділила €326 тисяч на підтримку біженців з України

Як повідомлялося, після російського військового вторгнення в Україну ЄС активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надала українцям, що рятуються від російських бомб, право легально перебувати на території ЄС та отримувати базові соціальні послуги, включаючи охорону здоров’я, освіту та право на працевлаштування. Тимчасовим захистом у ЄС скористалися більше 4 мільйонів українських громадян, переважно жінок і дітей. Згаданий документ діятиме до березня 2025 року, із можливістю продовження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-