Понад дві третини українців підтримують зовнішню політику керівництва держави

Понад дві третини українців підтримують зовнішню політику керівництва держави

Опитування
Укрінформ
Більш як дві третини українців (70,1%) підтримують зовнішню політику керівництва України.

Такі дані соцопитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 січня 2024 року, оприлюднив на пресконференції директор соціологічної служби Центру Андрій Биченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Переважна більшість – понад дві третини опитаних - повністю (33,4%) або скоріше підтримують (36,7 % ) зовнішню політику керівництва України», - сказав Биченко.

Він також поінформував, що ефективність міжнародної підтримки України у протистоянні російській агресії в різних сферах наші співвітчизники оцінили в середньому між 3 і 4 балами за п’ятибальною шкалою. Зокрема, допомогу українським біженцям опитані оцінили найвище – 3,9 бала, фінансову допомогу – 3,8, військову та політичну підтримку – 3,7, сприяння відбудові зруйнованих об’єктів в Україні – 3,3, сприяння здійсненню реформ – 3,2, запровадження санкцій проти Росії – 3 бали.

Читайте також: У перемогу над Росією вірять 89% українців - КМІС

Серед міжнародних подій, які мали негативний вплив на Україну, на перше місце з 4,3 бала за п’ятибальною шкалою опитані поставили блокування Угорщиною макрофінансової допомоги ЄС Україні і загалом євроінтеграції нашої країни, а також загострення внутрішньополітичного протистояння в США, яке гальмує підтримку України. Високі негативні оцінки українці також поставили за неспроможність глобальних і регіональних структур зупинити російську агресію – 4,2 бала, погіршення політичної та соціально-економічної ситуації і посилання «втоми» від України в Європі – 4,1. Негативний вплив ескалації ситуації на Близькому Сході опитані оцінили в 3,9 бала.

Читайте також: Менше українців стали вважати США та Польщу дружніми країнами

Опитування було здійснене Центром Разумкова в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Опитування проводилось методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» в усіх регіонах, підконтрольних уряду України. Загалом було опитано 2 тис. респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-