Зеленський: Маємо робити максимум, щоб повернути всіх українців додому

Зеленський: Маємо робити максимум, щоб повернути всіх українців додому

Фото, відео
Укрінформ
Невідомо, скільки наших громадян утримуються у російському полоні, але Україна та партнери мають робити максимум, щоб повернути всіх українських людей додому.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав, звертаючись до учасників Міжнародної платформи за звільнення незаконно утримуваних РФ цивільних осіб у 10-ту річницю спротиву окупації, передає Укрінформ.

«Ніхто не може сказати точно, скільки наших громадян – дітей і дорослих, воїнів та цивільних, утримуються у російському полоні, депортації, таборах, скільки наших у тюрмах держави-терориста. Але кожен з нас може і повинен говорити абсолютно точно і конкретно. Ми маємо робити максимум, щоб повернути всіх цих людей додому в Україну», – сказав Зеленський.

Глава держави підкреслив, що повернення з путінської Росії в Україну – це повернення з обіймів смерті.

Читайте також: У російському полоні перебуває понад 50 українських строковиків - активістка

«Кожен бачив, як наші люди виглядають після російського полону, після страшних знущань. Кожен знає, про які звірства розказують наші люди. Світу відомо, з якою жорстокістю у Росії намагаються сховати правдиву інформацію про полонених українців та привчити вкрадених з України дітей до ненависті до їхнього дому», – наголосив Президент.

Він зазначив, що чим довше перебувають наші люди в російській неволі, тим складніше їм потім буде повертатись у нормальне життя.

«Маємо зробити все можливе і неможливе, щоб цей пункт нашої Формули миру, а саме повернення всіх полонених та депортованих, – щоб все це було реалізовано», – підкреслив Зеленський.

Відео: ОП

Президент подякував усім українським посадовцям, інституціям, які працюють заради повернення українців, та кожному міжнародному посереднику – державам і лідерам.

Він наголосив, що дуже важливо ні про кого не забути і знайти всіх: військових та цивільних, депортованих дітей, кримських політичних вʼязнів, вивезені сімʼї – всіх треба знайти і повернути.

Зеленський зазначив, що обовʼязково треба притягти до відповідальності Росію, кожного воєнного злочинця, всіх причетних до депортації наших людей, до знущань з полонених.

Читайте також: Повернення цивільних українців з полону має бути в пріоритеті держави - медіамарафон

Глава держави додав, що вже є вагомі юридичні кроки Міжнародного кримінального суду та є наша спільна робота з багатьма націями та міжнародними організаціями, які допомагають.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запрацювала Міжнародна платформа за звільнення незаконно утримуваних Росією цивільних громадян України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-