Президент: Для України важливо, щоб до мирного саміту долучилися країни Глобального Півдня

Президент: Для України важливо, щоб до мирного саміту долучилися країни Глобального Півдня

Укрінформ
Для України важливо, щоб до Української формули миру та Глобального мирного саміту долучилися країни Глобального Півдня.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав на пресконфренції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми говоримо про Глобальний Південь, для нас дуже важливо мати їх "на борту" Формули миру, і мирного саміту. І ми над цим працюємо, і є держави, які досі балансують, і трошки вагаються. У Латинській Америці , Африці. Ми працюємо над тим, щоб вони обрали саме сторону миру", - сказав Зеленський.

Також він зауважив, відповідаючи на питання журналіста з Азербайджану, що для України важливо, щоб Азербайджан підтримав нашу державу у Формулі миру.

Читайте також: На 2024 рік є чіткий план ведення війни, але готують кілька інших - Зеленський

"Ми говорили з президентом (Азербайджану - ред.), мені здається, що він буде підтримувати нас, тому що Азербайджан підтримує територіальну цілісність України", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року на Мальті відбувся третій мирний саміт щодо України з лідерами країн так званого Глобального Півдня.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-