Кулеба обговорив із генсеком ООН Формулу миру та гуманітарні проблеми

Кулеба обговорив із генсеком ООН Формулу миру та гуманітарні проблеми

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем українську Формулу миру, питання звільнення з полону цивільних осіб і сексуального насильства з боку російських військ.

Про це глава української дипломатії повідомив у соцмережі X, передає Укрінформ.

"Під час нашої сьогоднішньої зустрічі я подякував генеральному секретареві Антоніу Гутеррешу за участь ООН в обговоренні Формули миру та наголосив на важливості продовження зусиль для просування миру в Україні. Ми також говорили про шляхи розширення географії підтримки Формули миру під час підготовки до Глобального саміту миру у Швейцарії”, – зазначив міністр.

Він додав, що також наголосив на нагальній необхідності задіяти всі наявні інструменти, а в разі потреби – розробити нові для вирішення проблеми сексуального насильства, вчиненого російськими військами в Україні, а також звільнення цивільних осіб, які перебувають у російському полоні.

Читайте також: Головні теми виступів Кулеби в ООН - Формула миру і безпека України

За словами Кулеби, генеральний секретар ООН запевнив, що стежитиме за цією проблематикою.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН зібралася у п’ятницю на засідання з питання порядку денного «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».

Кулеба закликав країни світу долучитися до участі в Глобальному форумі миру, який відбудеться у Швейцарії.

Фото: Дмитро Кулеба / соцмережа Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-