Сьогодні, як і 10 років тому на Майдані, свобода є стимулом для українців боротися - Зеленський

Сьогодні, як і 10 років тому на Майдані, свобода є стимулом для українців боротися - Зеленський

Звернення
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголошує, що сьогодні, як і 10 років тому на Майдані, стимулом для українців боротися є прагнення свободи.

Про це він сказав у своєму відеозверненні до Дня Героїв Небесної сотні, передає Укрінформ. 

"Сьогодні Україна вшановує пам’ять про подвиг Героїв Небесної Сотні. Пам’ять про те, як українці вміють виборювати власну свободу. Пам'ять про те, що у найважчі моменти історії ми ніколи не здаємось, стоїмо один за одного, заради один одного. Пам’ять про те, що наша єдність не має противника, здатного її перемогти. Що самовідданість українців не має меж і творить історію... Все це 10 років тому для народу було стимулом боротись. Все це є стимулом для нас і сьогодні", - зазначив Президент.

Відео: Офіс Президента

Він нагадав, що наймолодшому Герою Небесної Сотні Назарію Войтовичу було 17, а найстаршому Івану Наконечному - 82, а всі вони разом - символ того, як різні люди з різних регіонів України самовіддано і мужньо захищають єдині цінності.

"Усі вони разом віддали життя за незалежність. Усі вони разом - Герої Небесної Сотні", - сказав глава держави.

За його словами, 10 років тому українці вирішили раз і назавжди, що хочуть і будуть жити лише у європейській державі.

"Це пам'ять, яку ми бережемо і яку збережемо. Пам'ять, яку вшановуємо сьогодні не на словах. Відвага, яку ми примножуємо сьогодні на полі битви, у боротьбі, яка триває, у війні, яка йде сьогодні, у єдності, яку ми не втратили і яка вказує нам шлях далі", - підкреслив Зеленський.

Все це, наголосив він, є стимулом для нас і сьогодні: захищати свою землю, захищати свою свободу, захищати своє завтра і захищати свою Україну.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський з дружиною Оленою вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні. Вони поставили лампадки біля Стели пам’яті на алеї Героїв Небесної Сотні в Києві.

У церемонії вшанування пам’яті також взяли участь представники дипломатичних установ.

День Героїв Небесної Сотні щороку відзначається в Україні 20 лютого згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року.

Читайте також: Президентка Єврокомісії про Героїв Небесної сотні: Їхнї ідеали перемогли

Саме з 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної Сотні.

105 Героям Небесної Сотні посмертно надано звання Герой України, а троє іноземців – громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані – посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-