Допомога Україні: Спікер Палати представників США хоче зустрітися з Байденом - ЗМІ

Допомога Україні: Спікер Палати представників США хоче зустрітися з Байденом - ЗМІ

Укрінформ
Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон хоче особистої зустрічі з президентом США Джо Байденом, перш ніж продовжити роботу над законопроєктом з фінансуванням для України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NBC.

За даними співрозмовника каналу, Джонсон та його співробітники просили про зустріч з Байденом через високопосадовців Білого дому кілька разів упродовж останніх двох місяців.

Прохання Джонсона про зустріч з президентом не обов'язково стосувалося версії нового законопроєкту від Сенату щодо додаткової допомоги, а швидше загального шляху просування законодавчого пакета.

Читайте також: Байден і Шольц обговорили подальшу підтримку України

Водночас представник Білого дому вказав на непослідовність спікера та зазначив, що Джонсону слід припинити відкладати потреби національної безпеки в ім'я політики.

Як повідомляється, Байден зустрічався з Джонсоном та іншими лідерами Конгресу менш як місяць тому, щоб обговорити двопартійну імміграційну угоду, яка б розблокувала допомогу Україні. Джонсон тоді назвав цю зустріч продуктивною.

Читайте також: Палата представників США підтримає допомогу Україні - лідер Демократів у Сенаті

Раніше Байден закликав Джонсона негайно винести на розгляд законопроєкт з допомогою України, висловивши впевненість, що документ підтримає більшість нижньої палати.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Сенат американського Конгресу ухвалив законопроєкт з додатковим фінансуванням потреб національної безпеки США на 95,3 млрд дол. Документ включає, зокрема, допомогу Україні у розмірі понад 60 млрд дол., а також іншим союзникам та партнерам США.

Водночас перед цим спікер нижньої палати ультраконсерватор Майк Джонсон, відомий своєю прихильністю до експрезидента США Дональда Трампа, різко розкритикував законопроєкт H.R.815. Він повторив гасла групи республіканців, які намагалися уповільнити розгляд у Сенаті, заявивши, що документ не містить положень про безпеку кордону й таким чином «замовчує» найгострішу проблему для Сполучених Штатів.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-