Спікер Палати представників США заявив, що «поховає» законопроєкт із допомогою для України

Спікер Палати представників США заявив, що «поховає» законопроєкт із допомогою для України

Укрінформ
Спікер Палати представників республіканець Майк Джонсон заявив, що не ставитиме на голосування представлений у Сенаті законопроєкт щодо додаткового фінансування на потреби нацбезпеки, в тому числі на підтримку України та Ізраїлю.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Цей законопроєкт ще гірший, ніж ми очікували, і не наближає до завершення прикордонну катастрофу, яку створив президент… Якщо цей законопроєкт дійде до Палати представників, він буде мертвим по прибуттю», – наголосив Джонсон.

Як повідомляв Укрінформ, американські сенатори оприлюднили деталі двопартійного законопроєкту на основі запиту президента США щодо додаткового фінансування на потреби нацбезпеки, в тому числі на підтримку України та Ізраїлю. Він передбачає виділення 60,1 млрд дол. на допомогу Україні, 14,1 млрд дол. для Ізраїлю та 20,2 млрд дол. на посилення безпеки на кордоні США. Крім того, документ передбачає фінансування гуманітарної допомоги на операції в Червоному морі та на Тайвані. Загальний обсяг коштів, передбачених цим законопроєктом, становить 118,2 млрд дол.

Президент США Джо Байден не підтримає ініційований республіканцями в Палаті представників законопроєкт про допомогу Ізраїлю без урахування потреб України.

Читайте також: У США сенаторка закликала негайно надати допомогу Україні

У Білому домі розкритикували намагання республіканців у Палаті представників ухвалити законопроєкт про військову підтримку Ізраїлю незалежно від допомоги Україні та інших нагальних потреб. Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр назвала ці дії «цинічним маневром» та «вивертом».

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-