Президент затвердив склад делегації для переговорів про гарантії безпеки для України

Президент затвердив склад делегації для переговорів про гарантії безпеки для України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський затвердив склад делегації для переговорів про гарантії безпеки для України.

Відповідне розпорядження №2/2024-рп "Про делегацію України для участі в переговорах з напрацювання та підготовки дво- і багатосторонніх міжнародних домовленостей між Україною та іншими державами про гарантії безпеки для України" оприлюднено на сайті Глави держави, передає Укрінформ.

"Утворити делегацію України для участі в переговорах з напрацювання та підготовки дво- і багатосторонніх міжнародних домовленостей між Україною та іншими· державами про гарантії безпеки для України в такому складі", - йдеться у документі.

Очолив делегацію керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

До складу делегації увійшли начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, посол з особливих доручень МЗС Антон Кориневич, голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко, голова СБУ Василь Малюк, заступник керівника ОП Роман Машовець, заступник міністра юстиції Ірина Мудра, перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк, заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький, міністр оборони України Рустем Умєров, заступник міністра економіки України Ігор Фоменко, заступник завідувача відділу євроатлантичної інтеграції та міжнародної безпеки департаменту з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Офісу Президента України Ігор Баранецький, директор департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України Геннадій Коваленко та заступник керівника департаменту – завідувач відділу стратегічного аналізу питань національної безпеки та оборони департаменту з питань національної безпеки та оборони Офісу Президента України Віталій Мартинюк.

Читайте також: Зеленський: Росія заплатить за терор і неодмінно відчує нашу відповідь

Президент дозволив главі делегації вносити за погодженням із Міністерством закордонних справ України зміни до складу делегації, залучати в установленому порядку для забезпечення роботи делегації радників, експертів, технічних працівників.

Глава держави також затвердив директиви делегації України на переговори з напрацювання та підготовки дво- і багатосторонніх міжнародних домовленостей між Україною та іншими державами про гарантії безпеки для України. Втім вони мають гриф " таємно".

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня, під час підсумкової пресконференції Президент України Володимир Зеленський заявив, що у питаннях гарантії безпеки багато залежить від України. Зокрема Україна має подати бачення військового компоненту, що стане ядром гарантій безпеки, і всі гарантії безпеки будуватимуться навколо цього безпекового елемента.

Разом з тим Президент зауважив, що процес просувається повільніше, ніж він розраховував.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-