США використали 96% коштів, передбачених на допомогу Україні - Білий дім

США використали 96% коштів, передбачених на допомогу Україні - Білий дім

Укрінформ
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що близько 96% безпекової, економічної та гуманітарної допомоги, яку Сполучені Штати виділили для України, вже використано.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

«Якщо рахувати від загальної суми коштів, які були надані Україні з початку війни, а це понад 60 мільярдів доларів, і це не лише безпекова допомога, це економічна, фінансова допомога та гуманітарна допомога – ми використали приблизно 96% того, що залишилось», – сказав Кірбі.

Він закликав Конгрес США схвалити запит на додаткову допомогу для України.

За словами Кірбі, використано понад 90% коштів для безпекової допомоги Україні.

«Міноборони США має приблизно до 1,1 мільярда доларів для поповнення запасів до зими. Отже, ця злітно-посадкова смуга стає коротшою, і тому нам потрібно схвалити цей додатковий запит», – зазначив він.

Читайте також: У Конгресі США схвалили законопроєкт про передачу Україні заморожених активів РФ

При цьому координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США наголосив, що потрібно продовжувати надавати Україні безпекову допомогу, щоб Сили оборони могли максимально використати час до того, як погода почне погіршуватись і їм буде важче просуватись.

Як повідомляв Укрінформ, ключові керівники адміністрації США звернулися до Конгресу із закликом забезпечити виділення Україні $11,8 млрд прямої бюджетної підтримки в межах президентського запиту, який перебуває на розгляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-