Зеленський назвав Росію спонсором ХАМАС

Зеленський назвав Росію спонсором ХАМАС

Укрінформ
Росія відіграє свою роль як у війні проти України, так і у війні ХАМАС проти Ізраїлю та є спонсором радикальних терористів.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю в програмі «Meet the Press» телеканалу NBC News, передає Укрінформ.

«Він (Зеленський – ред.) звинуватив Росію в тому, що вона відіграє роль в обох війнах, будучи спонсором ХАМАС»,- зазначається в інтерв'ю.

У цьому контексті Президент України підкреслив, що весь світ повинен зробити все можливе, щоб зупинити війну на Близькому Сході.

Тим не менше, сам ХАМАС заперечує будь-які зв’язки з Москвою, зауважує телеканал. Так, минулого тижня високопосадовець політбюро ХАМАС Газі Хамад в інтерв’ю NBC News визнав, що лідери його угруповання спілкувалися з представниками Росії, Китаю й «різних країн». Однак, за його словами, це відбувалося начебто лише з метою, щоб посилити міжнародний тиск на Ізраїль і зупинити його удари у відповідь.

Водночас, зазначає телеканал, президент США Джо Байден так само пов’язує війну в Україні з нападом ХАМАС на Ізраїль. У цьому зв’язку він неодноразово підкреслював «життєво важливу» необхідність для національної безпеки Америки, щоб Україна та Ізраїль отримали необхідну підтримку.

Читайте також: Війна з ХАМАС коштуватиме Ізраїлю понад $50 мільярдів - ЗМІ

«Історія навчила нас, що коли терористи не платять ціну за свій терор, коли диктатори не платять ціну за свою агресію, вони викликають ще більше хаосу, смертей і більше руйнувань», - заявив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю NBC News відкинув припущення, що війна з Росією начебто зайшла в «глухий кут». Він також зазначив, що Україна розглядає зміни у своїй стратегії, щоб несподівано вдарити по РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-