Кубраков обговорив з головою Офісу Ради Європи в Україні завершення реформи децентралізації

Кубраков обговорив з головою Офісу Ради Європи в Україні завершення реформи децентралізації

Фото
Укрінформ
Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на чолі з віцепрем’єр-міністром з відновлення України - міністром під час зустрічі з головою Офісу Ради Європи в Україні Мачеєм Янчаком обговорила завершення реформи децентралізації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Саме завдяки експертній підтримці Ради Європи Україна змогла не тільки успішно запровадити реформу, але й зробити це відповідно до Європейської хартії місцевого самоврядування. Наразі маємо основні пріоритети у цьому напрямку: забезпечення адміністративного нагляду за законністю прийнятих рішень органами місцевого самоврядування, розмежування владних повноважень органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади, розвиток місцевої демократії. Ці пріоритети також є частиною Плану України, а також Дорожньої карти децентралізаційної реформи», – зазначив віцепремʼєр-міністр з відновлення України.

Своєю чергою заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська розповіла про прогрес у роботі з оновлення державної житлової політики. Її законодавча база, за словами Козловської, є застарілою та потребує актуалізації, адже стара версія містить радянські стандарти.

Читайте також: Уряд підвищив оплату праці учасникам проєкту «Армія відновлення»

Команда міністерства також проінформувала делегацію Офісу Ради Європи в Україні про завершення роботи над дорожньою картою реформи децентралізації. Її презентація відбудеться 7 листопада 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, уряд працює над Українським планом, а також над оновленням Державної стратегії регіонального розвитку та Дорожньою картою щодо реформи місцевого самоврядування та територіального устрою.

Фото: Мінвідновлення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-