Спікер польського Сенату від опозиції запевнив, що Польща й надалі підтримуватиме Україну

Спікер польського Сенату від опозиції запевнив, що Польща й надалі підтримуватиме Україну

Укрінформ
Спікер польського Сенату, представник опозиційної партії “Громадянська платформа” Томаш Гродзький запевнив, що Польща й надалі підтримуватиме Україну.

Про це Гродзький сказав у виступі на Другому парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я представляю головну найсильнішу польську політичну партію («Громадянська платформа» - ред.), яка буде створювати у результаті (парламентських) виборів новий польський уряд. Як представник цієї партії хочу запевнити, що Польща і надалі підтримуватиме Україну», - сказав спікер верхньої палати парламенту Польщі.

Читайте також: Польська опозиція висунула кандидатуру Туска на посаду прем’єра

Він акцентував, що Росія є загрозою для глобального миру, тому потрібно на глобальному рівні виступити проти порушень міжнародного права. У цьому контексті Гродзький закликав зробити це присутніх на саміті представників Глобального півдня.

«Можливо, їхній голос матиме принципове значення, адже чим більше ми розширимо родину тих країн, які виступають проти агресії Росії, тим більшого успіху досягнемо у боротьбі проти окупації українських територій Росією», - вважає спікер польського Сенату.

Він також наголосив на необхідності пропагувати міжнародні санкції, дотримуватися їх і боротися проти обходу їх Росією.

Читайте також: Польщу на саміті Кримської платформи представлятиме маршалок Сенату

Звертаючись до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, Гродзький наголосив, що «український народ може розраховувати на підтримку Сенату Польщі так, як це було й раніше».

Як повідомлялося, лідери чотирьох польських опозиційних сил – Громадянської коаліції, Польської селянської партії (PSL), партії “Польща 2050” і “Нової Лівиці” задекларували сьогодні, що спільним кандидатом цих сил на посаду глави польського уряду буде Дональд Туск.

Другий парламентський саміт Міжнародної Кримської платформи проходить у вівторок у Празі.

Фото: Wojciech Strozyk/REPORTER / East News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-