Коболєв не є радником Санду – адміністрація президента Молдови

Коболєв не є радником Санду – адміністрація президента Молдови

Укрінформ
В адміністрації президента Молдови заявили, що ексглава українського «Нафтогазу» Андрій Коболєв за рекомендацією Єврокомісії дійсно консультував молдовську владу та Міністерство енергетики з питань аудиту боргу підприємства Moldovagaz, але він не є радником Маї Санду.

Про це повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

Так, в адміністрації президента Молдови поінформували, що за рекомендацією Європейської комісії Андрій Коболєв безкоштовно консультував владу країни. В адміністрації зазначили, що це сталося у розпал енергетичної кризи 2021-2022 років, коли Коболєв ще не перебував під слідством.

Читайте також: ВАКС продовжив запобіжний захід ексглаві Нафтогазу Коболєву

Адміністрація президента Молдови також підтвердила, що зараз Коболєв консультує Міністерство енергетики Молдови з питань, пов'язаних із аудитом Moldovagaz. В адміністрації зазначили, що його досвід корисний, оскільки Нафтогаз, який він очолював, змогло відсудити у Газпрому близько $4,6 млрд.

Водночас в адміністрації заявили, що Коболєв не є радником президента Молдови Маї Санду.

Як повідомлялося, колишній директор компанії "Нафтогаз Україна" Андрій Коболєв 9 жовтня заявив, що став радником президента Молдови Маї Санду. Про це він сказав на засіданні Вищого антикорупційного суду України, який розглядав продовження його запобіжного заходу.

Читайте також: ВАКС зменшив заставу для ексочільника Нафтогазу Коболєва до 107 мільйонів - юристи

Коболєв очолював "Нафтогаз" з 2014 по 2021 рік. У січні йому оголосили підозру. За версією слідства, він у незаконний спосіб забезпечив собі виплату премій на понад 229 млн грн (близько $6,3 млн) за перемогу в арбітражі проти російського Газпрому. Нормативно розміри таких преміальних виплат — 37,48 млн гривень (близько $1 млн).

6 жовтня Вищий антикорупційний суд продовжив на один місяць запобіжний захід ексголові НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-