ЦВК отримала документи про смерть депутата Іванчука - проміжних виборів в окрузі не призначала

ЦВК отримала документи про смерть депутата Іванчука - проміжних виборів в окрузі не призначала

Укрінформ
Центральна виборча комісія отримала документи про дострокове припинення повноважень народного депутата Андрія Іванчука, який був обраний до парламенту у 88-му окрузі, проте проміжних виборів не призначала.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ЦВК.

"До Комісії з Апарату Верховної Ради України надійшли документи про дострокове припинення повноважень народного депутата України Андрія Іванчука. Він був обраний на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в одномандатному виборчому окрузі № 88 (Івано-Франківська область)", - йдеться у повідомленні.

У ЦВК нагадали, що згідно з виборчим законодавством Комісія має призначити проміжні вибори народного депутата України. Водночас зазначається, що частиною сьомою статті 16 закону "Про вибори народних депутатів України" передбачено, що протягом п’ятого року повноважень Верховної Ради поточного скликання проміжні вибори не проводяться.

Також Комісія констатувала, що в Україні триває воєнний стан, тож, відповідно, проведення виборів, зокрема до ВР, заборонено.

Читайте також: Керівництво Ради попрощалося з депутатом Іванчуком

"За таких умов наразі правових підстав для призначення Комісією проміжних виборів у разі дострокового припинення повноважень народного депутата України, обраного в одномандатному виборчому окрузі, немає. Тому ЦВК взяла до відома факт дострокового припинення повноважень народного депутата України, обраного в ОВО № 88, без призначення проміжних виборів у цьому окрузі", - проінформували в ЦВК.

Як повідомлялося, 25 вересня народний депутат трьох останніх скликань Верховної Ради Андрій Іванчук помер у віці 50 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-