Світові лідери обговорили підтримку України у війні проти Росії

Світові лідери обговорили підтримку України у війні проти Росії

Укрінформ
Очільники 9 країн, а також ЄС та НАТО провели спільну нараду стосовно підтримки України й протидії російській агресії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у офісі глави канадського уряду Джастіна Трюдо.

Зазначається, що участь у віртуальній зустрічі взяли лідери США, Канади, Німеччини, Італії, Японії, Польщі, Румунії та Великої Британії, а також міністерка закордонних справ Франції, генсек НАТО й глави Єврокомісії та Євроради.

“Лідери підтвердили свою незмінну солідарність із народом України та обговорили зусилля із підтримки українців, які продовжують опиратися жорстокій та невиправданій агресії Росії”, - розповіли у Трюдо.

Читайте також: Американці мають зрозуміти, що підтримка України є в інтересах США - генерал Макмастер

Зауважується, що лідери “привітали прогрес, досягнутий між Україною та партнерами стосовно багато- й двосторонніх довготермінових безпекових запевнянь для України, відповідно до Спільної декларації про підтримку України G7”.

“Вони висловили підтримку чинним дипломатичним зусиллям президента Зеленського стосовно досягнення справедливого миру й привітали постійні намагання відреагувати на глобальні наслідки російської війни, у тому числі продовольчу небезпеку, що загрожує найбільш уразливим”, - розповіли у відомстві.

Читайте також: Штати ще мають фонди на підтримку України, але необхідний новий пакет від Конгресу - Білий дім

Прем’єр-міністр Канади “підтвердив рішучість підтримувати України військово, гуманітарно, фінансово й інакше протягом усього необхідного часу”.

Як раніше повідомляло агентство, президент США Джо Байден провів телефонні переговори з іноземними лідерами щодо питань координації спільних зусиль із продовження підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-