Зеленський обговорив із президентом Чилі можливість організації саміту Україна - Латинська Америка

Зеленський обговорив із президентом Чилі можливість організації саміту Україна - Латинська Америка

Відео
Укрінформ
На полях 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Президент Володимир Зеленський і Президент Республіки Чилі Габріель Борич обговорили можливість організації саміту Україна – Латинська Америка.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

Зеленський подякував за послідовну позицію Чилі, зокрема в межах Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, щодо засудження російської агресії.

Відео: ОП
Читайте також: Зеленський обговорив із спецпредставницею США пріоритетні для відбудови області України

«Дякую за вашу позицію щодо підтримки наших людей, нашого суверенітету й територіальної цілісності. Дуже важливо, що ви підтримуєте наші резолюції в ООН», – сказав він.

Крім того, Президент відзначив налаштованість України на поглиблення співпраці з державами Латинської Америки. У цьому контексті сторони обговорили можливість організації саміту Україна – Латинська Америка для подальшого зближення.

Також Зеленський акцентував на важливості повноцінного залучення Чилі до реалізації української Формули миру та участі країни в майбутньому Глобальному саміті миру.

Як зазначається, лідери скоординували подальші кроки для розширення двосторонньої співпраці між Україною та Чилі на міжнародній арені.

Читайте також: ООН знаходиться у глухому куті щодо агресії Росії - Зеленський

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський здійснює візит до Нью-Йорка 18–20 вересня. Загальні дебати Генасамблеї ООН проходять 19–23 вересня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-