Особисте зобов’язання та е-браслет: суд обрав запобіжний захід для Дубінського

Особисте зобов’язання та е-браслет: суд обрав запобіжний захід для Дубінського

Фото
Укрінформ
Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському у вигляді особистого зобов’язання із носінням електронного браслету.

Про це оголосила слідча суддя, передає кореспондент Укрінформу.

«Суд ухвалив: клопотання – задовольнити. Застосувати до Дубінського запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Покласти на Дубінського Олександра наступні обов’язки строком до 8 жовтня 2023 року: носити електронний засіб контролю, прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді за кожним викликом, не відлучатися за межі Київської області без дозволу слідчого, прокурора, суду», - заявила суддя.

Також суд зобов’язав нардепа повідомляти слідчого, прокурора, суд про зміну місця проживання і роботи, утримуватися від спілкування зі свідками, здати на зберігання паспорти для виїзду за кордон та інші документи, які дають право на виїзд з України тощо.

За словами судді, контроль за виконанням обов’язків покладається на слідчого у кримінальному провадженні.

Читайте також: Рада достроково припинила повноваження депутата Арістова

Раніше ЗМІ поінформували про те, що Дубінський виїхав за кордон і що причиною цьому стала нібито онкологія батька та його супровід до однієї із закордонних країн.

Сам Дубінський 25 липня написав у Телеграмі, що право на виїзд з України він отримав наприкінці червня.

3 серпня в Офісі генерального прокурора поінформували про проведення правоохоронцями обшуків у народного депутата за обставинами підробки документів для виїзду за кордон.

7 серпня Дубінський прибув на допит у Державне бюро розслідувань через розслідування його обставин виїзду за кордон.

9 серпня народний депутат заявив, що йому оголосили підозру у службовому підробленні документів для виїзду за кордон. Цю інформацію Укрінформу підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Прокурори у суді клопотали про обрання парламентарію запобіжного заходу у вигляді особистого зобов‘язання із носінням електронного браслета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-