Вступ до ЄС: Маасікас радить Україні до осені поновити е-декларування

Вступ до ЄС: Маасікас радить Україні до осені поновити е-декларування

Укрінформ
Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас радить Україні після проміжної оцінки щодо виконання семи рекомендацій Єврокомісії завершити до осені кілька важливих політичних реформ, зокрема поновити е-декларування для чиновників.

Про це дипломат написав у Твіттері, передає Укрінформ.

«Досягнення України на шляху до ЄС за останній рік викликають захват. Наразі слід зосередитися на тому, щоб до осені завершити кілька важливих речей. Деякі з них стосуються політичного класу в цілому, приміром, відновлення електронного декларування – хороший тест щодо реальної відданості (необхідним для вступу ЄС реформам - ред.)», - зазначив Маасікас.

Як повідомлялося, Єврокомісія 22 червня представила проміжну оцінку для України щодо виконання семи рекомендацій, необхідних для початку переговорів про вступ. Наразі Україна повністю виконала дві рекомендації.

Читайте також: Рада планує найближчим часом відновити е-декларування - Корнієнко

Верховна Рада на початку повномасштабної війни призупинила процес обов'язкового декларування майна чиновниками, дозволивши подати дані про свої статки вже після скасування воєнного стану. При цьому НАЗК залишило можливість для добровільного подання декларації, якою мало хто скористався.

Читайте також: Маасікас відреагував на ракетний удар РФ по Києву під час візиту африканських лідерів

Відновлення зобов'язання для чиновників подавати декларації про майно і доходи найближчими місяцями є однією з умов програми розширеного фінансування EFF на $15,6 млрд, затвердженої Міжнародним валютним фондом для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-