Пекін не планує тиснути на інші країни у війні рф проти України - глава МЗС Китаю

Пекін не планує тиснути на інші країни у війні рф проти України - глава МЗС Китаю

Укрінформ
Державний радник і міністр закордонних справ КНР Цінь Ган заявив, що Китай займає неупереджену позицію стосовно «кризи в Україні» і не планує тиснути на інші країни.

Про це він сказав на міжнародному форумі з модернізації в Шанхаї, передає кореспондент Укрінформу.

«Стосовно кризи в Україні, Китай не розпалює ситуацію і не користується нею. Китай зайняв неупереджену позицію і наполягає на мирних переговорах, щоб зменшити напруження і знизити градус протистояння», - сказав міністр.

Читайте також: Перемога України у війні з рф може переконати Китай відмовитись від війни з Тайванем

За його словами, Пекін «виступає за мирне врегулювання будь-яких міжнародних спорів шляхом консультацій і діалогу», не має наміру використовувати свої можливості для тиску на інші країни та не сприйме тиску ззовні.

«Домінування та гегемонія не є метою розвитку Китаю. Уявлення про те, що сила приведе до гегемонії, несумісне з китайською культурою», - додав очільник МЗС.

Читайте також: Байден обговорив із фон дер Ляєн її візит до Китаю та підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз не зможе розвивати «нормальні відносини» з Китаєм, якщо Пекін не скористається своїм впливом на росію, аби переконати її вивести війська з України та закінчити війну.

Фото: Qilai Shen/Bloomberg/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-