Штати не прагнуть переговорів про Україну без України - Байден

Штати не прагнуть переговорів про Україну без України - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден назвав «суттєвою» перемогою України повернення Херсону під контроль ЗСУ після тривалої російської окупації та запевнив, що Сполучені Штати не прагнуть вести жодних переговорів про Україну без неї.

З відповідною заявою він виступив у понеділок під час пресконференції на Балі, де зустрічався з китайським лідером, передає Укрінформ із посиланням на Білий дім.

«Насамперед це була значна, суттєва перемога України. Суттєва перемога. І я можу лише аплодувати мужності, рішучості та боєздатності українського народу й українських військових»,- зазначив глава Білого дому на прохання прокоментувати, що означає для нього повернення українськими силами контролю над Херсоном.

Читайте також: Байден і Сі Цзіньпін підтвердили, що застосування рф ядерної зброї неприйнятне

Байден підкреслив, що українці є неймовірними. У цьому зв’язку він зауважив, що Сполучені Штати продовжать забезпечувати український народ всім необхідним, щоби він мав можливість захищати себе.

«І ми не збираємося вести жодних переговорів (без участі української сторони – ред.). Нічого про Україну без України. Це рішення (щодо початку переговорів – ред.) має прийняти Україна»,- зауважив Байден.

Читайте також: Зеленському вирішувати, коли настане час переговорів із росією - глава МЗС Австрії

Він також висловив припущення, що зараз бойова активність на фронті в Україні може «дещо сповільнитися» через погодні умови та неможливість для військових підрозділів легко пересуватися по країні.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден перебуває на Балі (Індонезія). Там він провів зустріч з китайським лідером Сі Цізньпінем, а також планує взяти участь у саміті G20.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-