Зеленський обговорив із Макроном оборону та відновлення інфраструктури

Зеленський обговорив із Макроном оборону та відновлення інфраструктури

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів продуктивну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном й оголосив про конкретні рішення щодо посилення обороноздатності України та ініціативи з відновлення енергетичної інфраструктури.

Про це глава Української держави повідомив у Твіттері, передає Укрінформ.

«Надзвичайно важлива й продуктивна розмова з президентом Франції Еммануелем Макроном. Конкретні рішення щодо посилення обороноздатності України. Конкретні ініціативи щодо відновлення зруйнованої енергетичної інфраструктури. Дякую, друже, за неослабну підтримку», - зазначив Зеленський.

Читайте також: Сунак обговорив із Макроном підтримку України та енергетичні виклики

Як повідомляється у комюніке, розміщеному на сайті Єлисейського палацу, Макрон підтвердив повну відданість Франції якнайшвидшому збільшенню військової підтримки України, зокрема, що стосується протиповітряної оборони.

Президент Франції також висловив рішучість допомогти Україні вистояти в умовах наближення зими, коли російські удари завдали значної шкоди інфраструктурі електро- та водопостачання країни. Він запевнив, що Франція посилить свою підтримку у цьому питанні та братиме участь у міжнародній мобілізації.

Президенти домовилися організувати 13 грудня в Парижі міжнародну конференцію для підтримки стійкості країни протягом зимового періоду. З цією метою найближчим часом буде розпочата підготовча робота з іншими партнерами України.

Читайте також: Мелоні й Макрон на першій зустрічі обговорили підтримку України

Крім того, президенти домовилися щодо організації двосторонньої конференції з метою мобілізації французьких компаній, яка відбудеться 12 грудня.

Президенти обговорили призупинення росією виконання угоди про експорт українського зерна морським коридором. Глава французької держави засудив одностороннє рішення росії, яке вкотре підриває глобальну продовольчу безпеку.

Президент Франції привітав зразкову прозорість України, яка негайно дозволила прибути на місце місії МАГАТЕ, щоб продемонструвати, що Україна повністю дотримується своєї угоди про гарантії, та відкинути безпідставні звинувачення росії щодо підготовки "брудної бомби".

Як повідомлялося, за інформацією ОВА, війська російської федерації минулої доби атакували вісім областей України. Терористи рф продовжують атакувати цивільну інфраструктуру України, у тому числі енергетичну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-