Зеленський: Важливо, щоб США першими підписали договір про гарантії безпеки для України

Зеленський: Важливо, щоб США першими підписали договір про гарантії безпеки для України

Укрінформ
Володимир Зеленський вважає, що Сполучені Штати Америки мають стати першою держави, яка підпише договір щодо гарантій безпеки для України.

Таку думку глава Української держави висловив під час онлайн-спілкування із 42-м президентом Сполучених Штатів Америки Біллом Клінтоном у межах The Clinton Initiative, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Він розповів, що нещодавно українська сторона спільно з міжнародними партнерами розробили рекомендації щодо майбутнього безпекового договору для України. На переконання Зеленського, такий договір був би прекрасним прикладом, як надати можливість усім державам мати впевненість у гарантіях безпеки.

Президент підкреслив, що Україна прагне, щоб коло гарантерів складалося з партнерів, таких як США, Велика Британія, країни Європейського Союзу.

Читайте також: Зеленський: Найголовніші санкції проти рф - визнати її спонсором тероризму

"Це розроблено нами. Документ дуже потужний. Для нас потрібна підтримка політиків, а також приватного сектора, тому що там гарантії безпеки різні – від санкційних до фінансових, від збройних до політичних. Це приклад для країн, які поки що не в НАТО. Але поки ти не в НАТО, ти все одно маєш жити в безпеці… Я думаю, що дуже важливо, щоб Сполучені Штати Америки стали першою країною, яка підпише ці гарантії безпеки з українською стороною", – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня Офіс Президента опублікував рекомендації щодо безпекових гарантій для України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-