ЗАЕС дивом не злетіла в повітря: у Зеленського вимагають контролю спецкомісії МАГАТЕ і ООН

ЗАЕС дивом не злетіла в повітря: у Зеленського вимагають контролю спецкомісії МАГАТЕ і ООН

Укрінформ
МАГАТЕ та ООН мають жорстко вимагати від росіян вийти з території Запорізької атомної електростанції та передати її під контроль спеціальної комісії.

Як передає Укрінформ, про це радник керівника Офису Президента України Михайло Подоляк заявив у Твіттері.

За його словами, цей суботній ранок у багатьох містах Європи став можливим тому, що вчора Запорізька АЕС дивом не злетіла в повітря, оскільки росія захопила станцію та влаштовує там небезпечні провокації.

“МАГАТЕ та ООН мають жорстко вимагати від росії вийти з АЕС та передати її під контроль спеціальної комісії”, - наголосив Подоляк.

Читайте також: Єрмак: Події на Запорізькій АЕС – ядерний тероризм з боку росії

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники 5 серпня двічі здійснили обстріл у бік ЗАЕС. О 14:30 зафіксовано три вибухи біля промислового майданчика ЗАЕС. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС. Ввечері загарбники вдруге обстріляли станцію, зафіксовано три влучання на майданчик АЕС. Обстріл був здійснений по магістралі, що транспортує водень на ЗАЕС, виникла пожежа.

Читайте також: росія використовує розміщену на ЗАЕС артилерію для обстрілу цілей на Дніпрі – ISW

Міністерство закордонних справ України закликало світову спільноту негайно вжити заходів для примусу росії звільнити ЗАЕС та передати електростанцію під контроль України.

Станом на ранок 6 серпня Запорізька АЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки, заявили у НАЕК "Енергоатом".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-