Зеленська про виступ у Конгресі США: Мені здалося, що я до них достукалася

Зеленська про виступ у Конгресі США: Мені здалося, що я до них достукалася

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська заявила, що надихнулася візитом до Сполучених Штатів Америки та відчула там підтримку і готовність допомагати українцям і надалі.

Про це вона розповіла в інтерв’ю, яке транслювали в ефірі інформаційного марафону «UAразом», повідомляє Укрінформ.

«У мене є свої місії – емоційний вплив. І саме цією зброєю я маю користуватися, коли спілкуюся з людьми. Це великий успіх, що стільки високопосадовців, стільки поважних людей зі мною зустрічалися, вони зустрічалися радо, я бачила в очах кожного підтримку і кожен питав, як допомогти. Дійсно, я дуже надихнулася цим візитом, відчула, що ми отримуємо допомогу і ми будемо її отримувати. Моє завдання було зробити так, щоб вони не забували про нас, посилювали допомогу, пришвидшували допомогу, тому що кожен день очікування в Україні - це нові жахи, з якими ми можемо зіштовхнутись», - поділилася перша леді.

Вона також висловила думку, що озвучене нею прохання про зброю під час виступу в Конгресі США було почуте.

Читайте також: Щодня гинуть люди: Зеленська закликала США продовжувати підтримку України

«Просити треба те, що тобі потрібно. Усі інші речі – це потім. Нам потрібна зброя, тому я нічого іншого просити не могла. Мені здалося, що я до них достукалася, тому що я говорила з ними не як з високопосадовцями або членами Конгресу, я говорила до них як до мам і та, доньок і синів. Мені здається, що мене почули», - зазначила дружина Президента.

Вона також поінформувала, що ще на травневій зустрічі з дружиною Президента США Джилл Байден в Ужгороді закликала її долучитися напрацювань з психологічної допомоги українцям.

«І мені дійсно приємно, що пані Байден не просто вислухала мене, а взяла ці всі питання в роботу. І вчора на зустрічі в Білому домі низка людей, які були запрошені, ділилися, чим можуть допомогти і чим вони уже починають нам допомагати. Це і програми з відновлення психічного стану військових, і загальної медицини, це і фінансова допомога. Напрямків дуже багато. Думаю, що ми продовжуватимемо наші контакти, наше спілкування з доктором Байден, і мені здається, ми можемо досягти в цьому тандемі великих і чудових успіхів», - зауважила Зеленська.

Читайте також: Зеленська обговорила зі спікеркою Палати представників США воєнні злочини росіян

Як повідомляв Укрінформ, Олена Зеленська з понеділка перебуває з візитом у Вашингтоні на запрошення Першої леді США Джилл Байден.

Перша леді України стала першою дружиною іноземного лідера, яка виступила у Конгресі США. У цьому виступі Олена Зеленська подякувала США за потужну підтримку України та звернулася із проханням допомогти спинити російський терор, а також надати більше зброї, щоби захистити мир та життя українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-