Україні потрібна зброя, бо путіна словами не зупинити - Бербок

Україні потрібна зброя, бо путіна словами не зупинити - Бербок

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок запевнила у продовженні підтримки Німеччиною України, у тому числі зброєю, оскільки "путіна словами не зупинити".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це Бербок написала у статті для популярного німецького видання Bild.

"Після 100 днів війни путін змінив свою стратегію. Але пекло триває. Він недооцінив мужність українців. Тому зараз він стріляє з безпечної відстані. Село за селом, місто за містом. Спочатку йде вогневий дощ з бомб та артилерії, потім котяться танки по гладко вибритій землі. путін робить ставку на впертість і на наше виснаження. І на кожне село чекає доля Бучі. І тому ми маємо продовжувати підтримувати Україну прямо зараз. Також зі зброєю, тому що путіна словами не зупинити", - зазначила Бербок.

Читайте також: Стефанчук у Німеччині закликав надати Україні сучасні БПМ і танки

Вона наголосила, що Німеччина зобов’язана діяти як найбільша країна в Євросоюзі, партнери ФРН у Балтії та Східній Європі мають бути впевнені, що можуть розраховувати на Німеччину. Міністр також запевнила, що Берлін разом із партнерами в ЄС та НАТО "реорганізують нашу оборону".

"Ясно одне: мир не приходить безкоштовно. Але кожен цент, який ми витрачаємо, це внесок у безпеку та свободу, у свободу Європи. Поки Україна не є в безпеці, не є в безпеці і Європа. Якщо в Україні не зупинити путіна, то завжди буде загроза нової агресії. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну. До тих пір, поки більше не буде нових "буч". Щоб те, що ми сприймаємо як належне, знову стало нормальним для людей в Україні: життя у свободі", - написала Бербок.

Читайте також: росія веде війну на знищення, тому дуже важливо продовжити допомогу Україні – Бербок

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц під час свого виступу в Бундестазі заявив, що Німеччина поставить в Україну систему протиповітряної оборони типу IRIS-T, сучасну РЛС визначення координатів цілі, а також розглядає можливість постачання реактивних систем залпового вогню у співпраці зі США.

Фото: пресслужба МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-