Байден: Ціна битви за Україну буде немалою, але поступка агресору вийде дорожчою

Байден: Ціна битви за Україну буде немалою, але поступка агресору вийде дорожчою

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що диктаторів, таких як путін, потрібно зупиняти всім світом і протистояти їхній агресії, якою б високою не була ціна, бо інакше доведеться платити більше.

Про це Байден заявив у вівторок під час виступу на виробництві компанії Lockheed Martin в штаті Алабама, де виготовляються системи Javelin, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо ви не постанете проти диктаторів, то, як свідчить історія, вони продовжать з’являтися», - сказав Байден.

Він зауважив, що від моменту, коли росія вдерлася в Україну, США надали понад 3 мільярди доларів на підтримку Україні. «Ці гроші є прямою інвестицією в захист свободи й демократії», - підкреслив глава Білого дому.

Читайте також: Байден хоче відвідати Україну, однак поки плани візиту не опрацьовуються - Білий дім

Байден наголосив, що ціна битви проти кремлівського диктатора «буде недешевою, але поступка агресії буде дорожчою».

Президент США також нагадав, що минулого тижня направив до Конгресу пропозицію щодо виділення додаткових $33 мільярдів. За його словами, це необхідно, аби США «продовжили відправляти зброю безпосередньо на передову боротьби за свободу України», а також для подальшої економічної й гуманітарної підтримки українського народу. У цьому зв’язку він висловив сподівання, що Конгрес швидко розгляне та ухвалить цю пропозицію.

Читайте також: Допомога США Україні докорінно змінила ситуацію на полі бою – глава Пентагону

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у вівторок вирушив з поїздкою до штату Алабама, де відвідає компанію Lockheed Martin, яка виробляє протитанкові ракетні комплекси Javelin. Більше 5 тисяч цих систем уже були поставлені в Україну для відбиття агресії рф. У Пентагоні визнали, що ЗСУ застосовують цю зброю дуже ефективно. Передбачається, що наступні пакети оборонної допомоги також міститимуть ці протитанкові системи.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-