Яценюк виступає за створення юридичної комісії на кшталт Нюрнберзької

Яценюк виступає за створення юридичної комісії на кшталт Нюрнберзької

Укрінформ
На його думку, комісія повинна бути на кшталт Нюрнберзької, яка була створена, аби переслідувати за нацистські злочини.

Про це сказав експрем’єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в ефірі CNN, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу "НФ".

Настав час країнам Групи семи та Україні створити спеціальну юридичну комісію для притягнення до відповідальності персонально президента рф володимира путіна, а також всіх керівників по вертикалі та кожного солдата, який вчиняв звірства проти українського народу.

Яценюк підкреслив, що події в Україні – це найбільша катастрофа в Європі з часів Другої світової: «Усе, що робить путін, його приспішники та його солдати з українцями, – це воєнні злочини та злочини проти людяності. Це схоже на те, що сталося в Сребрениці».

«Вірю, що путін програє цю війну. Адже це війна проти вільного світу і свободи», – наголосив він.

«Нам треба уже зараз готуватися. Потрібно терміново створити юридичний орган, який переслідуватиме путіна та його злочинців. Аби бути готовим притягти путіна до відповідальності й побачити його за ратами», – пояснив Яценюк.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовано масові вбивства російськими вояками цивільних.

1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук повідомив, що у братських могилах поховали 280 людей. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що з визволеної від російських загарбників території Київської області наразі вивезено 410 тіл убитих мирних жителів.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчиненими російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

24 лютого за вказівкою путіна розпочалося повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Загарбники обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-