Вступ до ЄС: цього тижня Україна очікує на опитувальник для статусу кандидата

Вступ до ЄС: цього тижня Україна очікує на опитувальник для статусу кандидата

Укрінформ
Україна розраховує цього тижня отримати від Європейської комісії опитувальник стосовно відповідності Копенгагенським критеріям, що є необхідним етапом для набуття Україною статусу кандидата.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми очікуємо, що цього тижня будуть позитивні новини стосовно наступних кроків, які Європейська комісія буде вживати щодо просування до отримання Україною статусу кандидата», - сказала Стефанішина.

Вона зазначила, що йдеться про опитувальник стосовно відповідності Копенгагенським критеріям, і додала, що це буде нестандартний документ, який відрізнятиметься від тих, які отримували інші країни перед отриманням статусу кандидата.

Читайте також: Президентка Європарламенту: Україну визнаємо кандидатом на вступ до ЄС офіційно і швидко

Стефанішина зазначила , що в попередні роки Україна і ЄС вже виконали значну частину спільної роботи щодо оцінки наших ринків і економіки.

«Ми вже готові з відповіддю. Чекаємо на цей документ офіційно цього тижня. Дуже мало часу займе наша внутрішня робота, щоб передати позицію Європейському Союзу. І до кінця квітня ми очікуємо, що Європейська комісія вже надасть лідерам ЄС позицію про те, що Україна відповідає Копенгагенським критеріям», - спрогнозувала віцепрем’єрка.

Вона додала, що уряд протягом двох останніх тижнів готував проєкти відповідей на очікуваний опитувальних, тому готовий офіційно відповісти за дуже стислий час.

Читайте також: ЄС сказав українській євроінтеграції – YES!

Ми очікуємо, що до кінця квітня ми завершимо всі процедури, які стосуються внутрішньої роботи всередині ЄС, і знову лідери ЄС будуть приймати рішення щодо статусу кандидата України на членство в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, заступник глави Офісу Президента Ігор Жовква заявив, що розпочався технічний процес розгляду заявки України на членство в Євросоюзі, найближчим часом ЄС надішле Україні опитувальник щодо майже усіх сфер.

10 березня у Франції відбувся саміт ЄС, присвячений, зокрема, зміцненню європейської оборони та зниженню залежності від російських газу, нафти й вугілля. Лідери ЄС об’єдналися навколо підтримки України у війні проти росії, а також визнали європейські прагнення Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-