Путін заявив, що Росія визнає так звані «Л/ДНР» у межах Луганської та Донецької областей

Путін заявив, що Росія визнає так звані «Л/ДНР» у межах Луганської та Донецької областей

Укрінформ
На спеціальній, екстрено скликаній пресконференції у Кремлі президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія визнає «ДНР» та «ЛНР» у межах Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на трансляцію пресконференції на російському ТБ.

«Ми ж їх («ЛДНР» - ред.) визнали, а це означає, що ми визнали всі їхні фундаментальні документи, у тому числі і «конституцію». А у «конституції» прописані кордони у рамках Донецької та Луганської областей у той час, коли вони були у складі України», - сказав Путін.

Далі він заявив, що російська сторона розраховує, що «всі спірні питання будуть вирішені під час переговорів між київською сьогоднішньою владою та керівництвом цих «республік». Путін заявив, що зараз це неможливо, оскільки «там тривають бойові дії», але висловив сподівання, що так буде в майбутньому.

Насправді в так званих «конституціях Л/ДНР» стаття про кордони цього маріонеткового утворення прописана нечітко, тому це дає можливості для різних тлумачень.

Сьогодні раніше верхня палата російського парламенту Рада Федерації одноголосно схвалила запит президента РФ Володимира Путіна щодо використання російських військових за кордоном.

Читайте також: Заяви Путіна відірвані від реальності та показують його схиблені погляди - Квін

Раніше верхня палата російського парламенту Ради Федерації одноголосно ратифікувала договори з псевдореспубліками "Л/ДНР" про дружбу та взаємну допомогу, включаючи військову.

Вдень 22 лютого договори було ратифіковано нижньою палатою – Державною думою РФ.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" та підписав відповідні укази.

Натомість він звинуватив Україну в ескалації нинішньої ситуації в ОРДЛО. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка, за його словами, нібито діє на Донбасі агресивно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-