Байден запевнив Зеленського у миттєвій та рішучій реакції на агресію РФ

Байден запевнив Зеленського у миттєвій та рішучій реакції на агресію РФ

Укрінформ
Президент США Джо Байден та Президент України Володимир Зеленський поспілкувалися в телефонному режимі з приводу безпекової ситуації навколо України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Білого дому.

"Президент Байден підтвердив відданість Сполучених Штатів підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Президент Байден чітко дав зрозуміти, що Сполучені Штати миттєво та рішуче, разом зі своїми союзниками та партнерами, відреагують на будь-яку подальшу агресію РФ проти України. Лідери двох країн погодилися з важливістю продовження дипломатії та стримування у відповідь на військове нарощування Росії на кордонах України", - йдеться у заяві Білого дому.

Президент України у Твітері зазначив, що мав годинну розмову з Джо Байденом.

"Говорили про безпеку, економіку, наявні ризики, санкції та російську агресію. Деталі згодом", - написав він.

Як повідомлялося, у четвер РФ та Білорусь розпочали спільні масштабні військові навчання «Союзна рішучість-2022» поблизу кордону України.

Читайте також: Байден попередив Путіна про готовність Заходу реагувати швидко й рішуче

Окрім того, Москва продовжує деструктивну діяльність в Азово-Чорноморському регіоні, оголосивши великі райони Азовського та Чорного морів небезпечними для плавання на період з 13 до 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, які передбачають ракетні та артилерійські стрільби.

За даними розвідки, РФ продовжує нарощування кількості тактичних військових груп на кордонах України.

Раніше Сполучені Штати закликали американців в Україні негайно виїхати через «посилену загрозу російських військових дій» проти України та коронавірусну ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-