ЄС продовжує нормальну діяльність в Україні, як це було раніше - речник

ЄС продовжує нормальну діяльність в Україні, як це було раніше - речник

Укрінформ
Європейський Союз занепокоєний військовим нарощуванням Росії вздовж кордонів України, але продовжує діяльність у нормальному режимі, як це було до кризи, спровокованої Росією.

Про це сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що ми занепокоєні військовим нарощуванням на кордонах України, і ми робимо все можливе, щоб досягти деескалації ситуації, знайти дипломатичне, політичне та мирне рішення. В тому, що стосується евакуації іноземців – кожна країна має свої власні мотиви та критерії для прийняття рішення щодо евакуації своїх громадян. Для країн ЄС – ми продовжуємо наші операції в Україні, як ми це робили ще до початку кризи», - наголосив Стано.

Читайте також: Німеччина поки не планує евакуацію своїх громадян із України

При цьому він зауважив, що ЄС уважно стежить за розвитком подій, проводить регулярну оцінку ситуації, зокрема, за участі країн ЄС, що межують з Україною.

«Зрозуміло, що ми маємо надзвичайне планування. Але наразі ми продовжуємо нормальну діяльність в Україні, як це було раніше», - додав речник ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, вчора Президент США Джо Байден закликав американців уже зараз покинути Україну, оскільки ситуація може швидко "зійти на безумство".

Читайте також: Штати закликають американців виїхати з України

Раніше, 24 січня Державний департамент США дозволив добровільний від’їзд додому співробітникам посольства США в Україні та американським громадянам, а також віддав розпорядження евакуювати з України сім'ї дипломатів.

Про обмеження кількості дипломатів, що працюють в Україні, оголосили також Велика Британія та Австралія.

Фото: N1

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-