«Нормандські» радники цього тижня планують зустрічі в різних форматах

«Нормандські» радники цього тижня планують зустрічі в різних форматах

Укрінформ
Політичні радники лідерів країн «нормандської четвірки» проведуть цього тижня окремі зустрічі в різних форматах.

Відповідні переговори анонсував у понеділок на брифінгу в Берліні речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Передбачена розмова між паном Плетнером (радник канцлера ФРН з питань зовнішньої політики та безпеки – ред.), його французьким колегою і російським візаві цього тижня. Незалежно від цих переговорів Плетнер і його французький колега зустрінуться також цього тижня з українським партнером» - сказав Гебештрайт, не назвавши конкретної дати зустрічей.

Гебештрайт також додав, що останніми тижнями новий уряд ФРН неодноразово підкреслював свою, а також Парижа, зацікавленість і готовність зустрітися в «нормандському форматі» на всіх рівнях, про що було поінформовано президентів України та Росії.

Речник підкреслив, що в Берліні переконані, що конфлікт між Росією і Україною може бути вирішений виключно політичним засобами, але не військовими.

Раніше повідомлялось про плани проведення переговорів між радником федерального канцлера з питань зовнішньої політики та безпеки Єнсом Плетнером і представником Росії Дмитром Козаком. Україну сторону у форматі на рівні політичних радників представляє керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-