Обрання керівництва САП: посольство США звернулось до членів комісії

Обрання керівництва САП: посольство США звернулось до членів комісії

Укрінформ
Посольство США в Україні закликало членів комісії з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повернутися до роботи і затвердити власний вибір.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві диппредставництва у Твітері.

"США закликають членів комісії з обрання керівництва САП повернутися до роботи, поважати власні процедури та прийняти правильне рішення для українського народу, затвердивши свій власний вибір САП. Не дозволяйте корумпованим зовнішнім силам блокувати роботу, яку вам довірили", - зазначили у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, Комісія з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час засідання 24 грудня не змогла затвердити результат конкурсу - за жоден із запропонованих проєктів рішення комісії стосовно затвердження загального рейтингу кандидатів на керівні посади у САП не знайшлося потрібної кількості голосів. З огляду на це засідання перенесли. Про час і дату буде повідомлено додатково.

21 грудня Комісія з обрання керівництва САП за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу.

Відповідно до рейтингу, серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу Генпрокурора Андрій Синюк - 229 балів.

Рейтинг на посаду керівника 5-го відділу САП очолив Сергій Савицький з 240 балами.

Водночас члени комісії не змогли офіційно затвердити цей результат і оголосити переможців, оскільки п'ятеро з них не дали за це свої голоси.

Голова комісії Катерина Коваль повідомила, що перед початком оголошення офіційних результатів конкурсу потрібно дочекатися від Офісу генпрокурора результатів люстраційної перевірки кандидатів, а також відомостей щодо їх допуску до держтаємниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-