У Стокгольмі розпочалася дводенна Міністерська рада ОБСЄ

У Стокгольмі розпочалася дводенна Міністерська рада ОБСЄ

Укрінформ
У столиці Швеції у четвер, 2 грудня, розпочалася 28-а Міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) за участю глав МЗС з 57 країн-учасниць.

Як передає кореспондент Укрінформу, Україну на головній річній події ОБСЄ представляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Під час зустрічі міністри та високопоставлені урядовці країн-учасниць підіб’ють підсумки діяльності організації за 2021 рік та здійснять огляд безпекової ситуації в євроатлантичному та євразійському регіонах.

«ОБСЄ має вирішальне значення для реагування на численні виклики, кризи та конфлікти в нашому регіоні, а також для запобігання виникненню нових криз і конфліктів. Протягом двох днів зустрічей у нас буде можливість зібратися разом, щоб знайти стійкі рішення для наших спільних викликів, відповідно до наших принципів та зобов’язань ОБСЄ. Це – можливість відновити довіру та знайти спільну мову», - заявила напередодні зустрічі чинна очільниця ОБСЄ, голова МЗС Швеції Анн Лінде.

Очікується, що питання російської агресії проти України буде однією з тем у виступах багатьох учасників Міністерської ради.

Як заявили в МЗС України, українська сторона використає це засідання для донесення правдивої інформації про безпекові загрози, які несе російська агресія, а також про масові порушення прав людини та основних свобод на тимчасово окупованих Росією територіях України.

У Стокгольмі глава української дипломатії проведе окремий захід з іншими міністрами щодо ситуації в Криму та майбутніх кроків у рамках Кримської платформи під назвою «Кримська платформа. Рух уперед». Крім того, Кулеба візьме участь у ще одному паралельному заході щодо України, присвяченому свободі пересування цивільного населення через лінію дотику на сході України, а також проведе низку двосторонніх зустрічей.

Як відомо, Рада міністрів закордонних справ ОБСЄ – центральний директивний та керівний орган Організації з безпеки та співробітництва в Європі. Вона є підсумковим заходом ОБСЄ високого рівня, який має на меті здійснити огляд діяльності Організації за рік та визначити стратегічні орієнтири на наступний рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-