Янукович окрім справи Майдану фігурує ще у п'ятьох провадженнях – прокурор

Янукович окрім справи Майдану фігурує ще у п'ятьох провадженнях – прокурор

Укрінформ
Колишній президент Віктор Янукович окрім провадження щодо розстрілів 18-20 лютого 2014 року, у якому ДБР нещодавно завершило досудове розслідування, фігурує ще у 5 провадженнях, у яких слідство ще не завершено.

Про це на брифінгу повідомив прокурор Олексій Донський, передає кореспондент Укрінформу.

«Окрім цього провадження (про розстріли на Майдані - ред.), у якому досудове розслідування відносно нього (Януковича – ред.) вже завершено, є ще 5 кримінальних проваджень щодо нього щодо окремих подій, злочинів. І там необхідно ще певні процедури завершити, щоб ми так само могли закінчити досудове розслідування у цих справах», - сказав прокурор.

Як приклад Донський навів кримінальне провадження щодо організованого Януковичем незаконного перетину державного кордону ним та членами його родини і ще однієї особи разом із охоронцями, що було пов’язано з переміщенням його на територію Росії військовими вертольотами РФ.

Раніше ДБР оголосила про завершення досудовго розслідування стосовно колишнього президента Віктора Януковича та 9 високопосадовців, які 18-20 лютого 2014 року організували силову протидію мітингувальникам у центрі Києва. 

За інформацією відомства, правоохоронці протягом восьми років слідства зібрали понад 1,5 тисячі томів доказів щодо злочинної групи Януковича, до складу якої входили тодішні міністр оборони, голова Служби безпеки та його перший заступник – керівник Антитерористичного центру, міністр внутрішніх справ та його заступник, начальник Головного управління – командувач внутрішніх військ МВС, тимчасовий виконувач обов’язків начальника ГУ МВС у Києві і заступник начальника ГУ - начальник міліції громадської безпеки ГУМВС у Києві.

Через дії цієї організованої злочинної групи лише за три дні загинуло 76 громадян та понад 800 дістали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Слідство також встановило, що під час розстрілів на Майдані Віктор Янукович 11 разів дзвонив президенту РФ Володимиру Путіну

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-