У Сенаті США з’явився законопроєкт на підтримку релігійної свободи в Україні

У Сенаті США з’явився законопроєкт на підтримку релігійної свободи в Україні

Укрінформ
Двопартійна група сенаторів США ініціювала новий законопроєкт «Акт на підтримку релігійної свободи в Україні», який переслідуватиме спроби окупаційної російської влади обмежувати свободу віросповідання в Криму та на сході України.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті Гельсінської комісії США, передає Укрінформ.

«Нинішні репресії Кремля на (окупованій – ред.) території України відображають потворну послідовність радянських часів, коли вірян переслідували за їхнє релігійне віросповідання», - заявив у цьому зв’язку один з авторів законопроєкту сенатор-республіканець Роджер Вікер.

Читайте також: Переслідування «Свідків Єгови» у Криму: окупанти кажуть про завершення «слідства» проти керчанина

Він підкреслив, що Володимир Путін та його ставленики «повинні відчути реальні наслідки» за жорстокі спроби обмежити релігійну свободу українців, які потерпають від російської окупації.

Інша авторка документа, сенаторка від Демократичної партії Джин Шахін, зі свого боку, наголосила що цей законопроєкт дозволить притягнути Кремль до відповідальності.

«У Конгресі існує нагальна двопартійна потреба продемонструвати підтримку Україні в протидії жорстокості Путіна, в тому числі його варварським нападкам на мирні релігійні громади», - підкреслила сенаторка від демократів.

Читайте також: Штати закликали РФ припинити мілітаризацію Криму і вивести війська зі Сходу України

Акт на підтримку релігійної свободи в Україні містить положення, які вимагають від президента США реагувати на особливо серйозні порушення свободи віросповідання на окупованій Росією території українського Криму та частини Донецької та Луганської областей. Законопроєкт підтверджує, що політика США полягає в тому, щоби «ніколи не визнавати незаконної спроби анексії Криму урядом РФ або відокремлення будь-якої частини української території за допомогою військової сили».

Як повідомляв Укрінформ, на розгляді Сенату США також перебуває законопроєкт S.814 «Акт про партнерство з Україною в галузі безпеки – 2021». Він передбачає посилення з боку США підтримки України на тлі російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-