Посол Ізраїлю закликає Україну закріпити міжнародне визначення антисемітизму законом

Посол Ізраїлю закликає Україну закріпити міжнародне визначення антисемітизму законом

Укрінформ
Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон закликав Кабінет Міністрів закріпити в українському законодавстві юридичне визначення антисемітизму, розроблене Міжнародним альянсом пам'яті жертв Голокосту (IHRA).

Як повідомляє Укрінформ, про це посол Ізраїлю заявив у відеозверненні з нагоди дня пам’яті Йом га-Шоа, розміщеному на сторінці посольства у Фейсбуці.

"Я закликаю український уряд прийняти визначення антисемітизму IHRA. Розуміючи, що таке антисемітизм, ви можете з ним боротися. Але якщо ви не розумієте, що таке антисемітизм, як ви можете з ним боротися?" - наголосив посол Ізраїлю.

Читайте також: Потураєв звернув увагу ПА ОБСЄ на прославляння Гітлера російським пропагандистом

Йом га-Шоа – це національний день пам’яті, який відзначається в Ізраїлі як день ушанування близько 6 мільйонів євреїв, знищених під час Голокосту в результаті дій Третього рейху та його союзників, а також ушанування Єврейського руху опору тих часів.

Як повідомлялося, IHRA визначає антисемітизм як певне сприйняття євреїв, яке може виражатися як ненависть до євреїв; риторичні та фізичні прояви антисемітизму, спрямовані на євреїв чи неевреїв та/або їхнє майно, на єврейські громадські установи та релігійні споруди.

Читайте також: Посол Ізраїлю вимагає скасувати рішення про присвоєння стадіону в Тернополі імені Шухевича

За даними Альянсу, відповідне визначення закріпили 29 країн. Серед них, зокрема, Канада, Чехія, Франція, Німеччина, Угорщина, Молдова, США і Велика Британія.

Останньою країною, що впровадила це визначення, вказана Гватемала — 27 січня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-