В Україну прибула делегація Об’єднаного командування сухопутних військ НАТО

В Україну прибула делегація Об’єднаного командування сухопутних військ НАТО

Фото
Укрінформ
Делегація Об’єднаного командування сухопутних військ НАТО на чолі з командувачем сухопутними військами НАТО генерал-лейтенантом Роджером Клутьє розпочала візит в Україну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський на спільній з Роджером Клутьє пресконференції у Києві.

«Сьогодні розпочався візит делегації Об’єднаного командування Сухопутних військ НАТО в Україну . Щойно завершилася зустріч з моїм колегою - командувачем Об’єднаних сухопутних військ НАТО генерал-лейтенантом Роджером Клутьє, під час якої було обговорено низку питань стосовно розвитку військового співробітництва між командуваннями Сухопутних військ ЗСУ і НАТО», - сказав Сирський.

Читайте також: У порт Одеси зайшли чотири кораблі НАТО

Він відзначив, що візит командувача Об’єднаних сухопутних військ НАТО є свідченням того, що політичне і військове керівництво НАТО і держав Альянсу бачать Україну як стратегічного і прогнозованого партнера, який має на меті стати повноправним членом найбільш потужної в світі системи колективної безпеки.

Спільна прес-конференції командувачів Сухопутних військ ЗСУ і НАТО Олександра Сирського і Роджера Клутьє / Фото: Надія Юрченко, Укрінформ

Сирський розповів, що в ході перемовин з командувачем сухопутними військами НАТО особливу увагу було приділено розвитку військового співробітництва і ознайомленню представників Альянсу з процесом бойової підготовки частин і підрозділів ЗСУ та ходом реформування Сухопутних військ.

Читайте також: Союзники по НАТО збільшили оборонний бюджет на $119 мільярдів через агресію Росії

Своєю чергою генерал-лейтенант Клутьє поінформував, що його візит до Києва є фінальним етапом багатонаціонального туру, який має на меті ознайомити партнерів із сухопутними військами НАТО та їхнім керівництвом.

«Я тут, щоб зрозуміти структуру Сухопутних військ ЗСУ і їхні завдання, а також зміцнити нашу співпрацю з командуванням Сухопутних військ, яка вже розпочалася, і з Україною як нашим важливим сухопутним партнером», - сказав Клутьє.

Він нагадав, що Україна є одним із шести учасників програми Партнерства розширених можливостей НАТО, що означає можливість користуватися розширеним доступом до програм взаємосумісності та навчальних програм, а також доступ до інформації включно з ознайомленням набутим НАТО досвідом.

Читайте також: Присутність НАТО у країнах Балтії та у Польщі - відповідь на агресивні дії Росії

«Як для командувача сухопутних військ НАТО, який відповідає за приведення НАТО в бойову готовність і за їх взаємосумісність, для мене є дуже великим привілеєм допомогти Сухопутним військам України скористатися цією унікальною можливістю і допомогти в їх розвитку», - зазначив генерал-лейтенант Клутьє.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-