США продовжать допомагати Україні попри

США продовжать допомагати Україні попри "шум" навколо розмови президентів — Помпео

Укрінформ
Американська сторона залишатиметься послідовною у підтримці України на тлі її протистоянні російській агресії, втіленні реформ й подолання корупції – попри політичні загострення, які виникли в США на тлі телефонної розмови Президентів Дональда Трампа й Володимира Зеленського.

Про це заявив у середу під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ Італії в Римі державний секретар США Майкл Помпео, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Телефонна розмова (Президентів США і України – ред.) – то був контакт. Зараз, коли я обіймаю посаду держсекретаря впродовж 1,5 років, я знаю точно, якою є американська політика щодо України. Вона є надзвичайно послідовною, і ми надалі намагатимемося досягти цих результатів", - наголосив глава Держдепу США.

У цьому зв'язку він уточнив, що йдеться, в тому числі про загрозу для України з боку РФ, про необхідність допомоги українцям подолати корупцію й підтримку нового уряду у його прагненні досягти успішного розвитку держави.

Помпео підкреслив, що команда Держдепартаменту продовжує бути залученою в цей процес, "і ми продовжимо це робити навіть попри шум, який піднявся навколо цього питання".

Водночас держсекретар Помпео прокоментував свою реакцію на запит демократів у Палаті представників щодо надання документів про спілкування Трампа, його адвоката Руді Джуліані з Україною, а також ролі Держдепартаменту в цьому процесі. За його словами, те, в який процесуальний спосіб була висловлена ця вимога демократами, він бачить порушення принципу пропорційного розподілу влади в США.

Читайте також: Помпео підтвердив, що був присутнім під час розмови Трампа з Зеленським

"Відповідь, яку я надав їм (законодавцям – ред.) полягала у визнанні нами, що ми, звичайно, виконуємо свій конституційний обов'язок щодо взаємодії з цією рівноцінною гілкою влади (Конгресом США – ред.). Але ми робитимемо це у спосіб, який відповідає фундаментальним цінностям американської системи влади", - наголосив державний секретар США.

Читайте також: Волкер виступить перед Конгресом США щодо розслідування імпічменту

Як повідомлялося, телефонна розмова Президентів США й України відбулася 25 липня. За тиждень до цього президент Трамп розпорядився призупинити забезпечення оборонної допомоги Україні. Після публікації 25 вересня тексту розмови та скарги "викривача" про можливий тиск глави Білого дому на Україну, щоби змусити її провести розслідування проти ексвіцепрезидента Джо Байдена, демократи в Палаті представників ініціювали формальну процедуру імпічменту Президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-